,

VIDEO – Vlatko Stefanovski vas vabi na Letni oder Ruše 2018

Vlatko Stefanovski & Vastko Atanasovski na Letnem odru Ruše!

Ujemi vstopnice v OMEJENEM ŠTEVILU za glasbeni večer svetovnega formata: http://www.letnioder.si/vstopnice-letni-oder-ruse/

Glasbeno sodelovanje med kitaristom svetovnega formata Vlatkom Stefanovskim in zelo talentiranim saksofonistom in skladateljem Vaskom Atanasovskim prinaša več kot le zgolj crossover sodelovanje, saj ponuja glasbo, ki je sicer stilski bastard zaradi pretirane kategorizacije, vendar je izjemno čista in jasna v svoji mešanosti.

Vlatko Stefanovski
Legendarni makedonski glasbenik, ki ga je Mark Knopfler pred časom označil za enega od najboljših kitaristov na svetu in nekdanji frontmen banda Leb i Sol ima za sabo več kot 40 let impresivne glasbene kariere. Pred kratkim je objavil album ‘Mother tongue’, na katerem odpira svojo dušo in ga bo tudi prvič predstavil slovenskemu občinstvu na Letnem odru Ruše.
Vasko Atanasovski
Slovenski skladatelj, pevec, flavtist in saksofonist makedonskih korenin Vasko Atanasovski v svoji energični, s čustvi nabiti glasbi združuje vzhod in zahod, ne glede na to, katere glasbene zvrsti se prepletajo v njegovih številnih glasbenih projektih, od etna do jazza, od balkanske do orientalske godbe, pa vse tja do klasike. Vedno pravi le, da sklada, igra, ubeseduje in zadnje čase tudi poje muziko od tu.
Ne zamudi prave glasbene poslastice na prekrasnem naravnem ambientu Letnega odra Ruše.

Dogodek bo v vsakem vremenu, v primeru hudega dežja se selimo v Športno dvorano Ruše, Šolska ulica 16.